Min Doktor erbjuder patientvänliga betalningar med Billograms hjälp

År 2013 startades Min Doktor som Sveriges första digitala vårdgivare. Genom digitala vårdmöten erbjuds patienter över hela landet jämlik tillgång till erfarna specialistläkare och andra behandlare dygnet runt. Utöver att vårdprocessen är mer effektiv och möjliggör ett unikt kvalitetsarbete, så frigörs tid även i den traditionella vården för de patienter som verkligen behöver fysiska läkarbesök. Dessutom innebär digitala vårdmöten en ekonomisk besparing för samhället.

I syfte att ytterligare öka tillgängligheten erbjuder Min Doktor idag också fysisk vård vid egna drop-in mottagningar och vårdcentraler. Att erbjuda en bredd som passar alla människors behov är något som man också eftersträvar när det kommer till hur patienterna betalar sina patientavgifter. Så här säger Petter Renberg, CFO på Min Doktor om bakgrunden till det nya samarbetet med Billogram:

– Idag finns det gott om betallösningar på marknaden, och valet föll på Billogram på grund av deras fokus på patientupplevelsen. Dels finns en smidighet och bredd när det kommer till de enkla betalsätt som erbjuds, och dels ges vi som företag också en hög flexibilitet med bibehållen kontroll över hur varje enskild patient ska behandlas.

Hos Billogram är man glada över att få bidra till en mer tillgänglig vård som vågar utmana och komplettera det utbud som länge varit status quo. Carl Lindberg som är CRO på Billogram har stora förväntningar på det nya samarbetet med Min Doktor:

– Det ska bli en stor ära för oss på Billogram att vara en kugge i ett så viktigt hjul som det Min Doktor utgör för den svenska vården. Tillsammans hoppas vi kunna öka utvecklingstakten och driva den digitala transformationen med patientens bästa i fokus.

Förhoppningen från båda parter är att det ska vara lika smidigt för digitala patienter att betala sin patientavgift, som det är att få jämlik tillgång till vård.

För mer information om partnerskapet:

Min Doktor, 010-160 04 06, press@mindoktor.se

Billogram, press@billogram.com


Företaget grundades 2013 av en läkare från skåne som såg behovet av ett nytt sätt att arbeta och förstod att digitalisering utgjorde en möjlighet att förbättra situationen för såväl patienter som vårdprofessionella. Tillsammans har erfarna läkare och ledande expertis inom utveckling och it-säkerhet byggt upp Min Doktor till att bli Sveriges ledande digitala vårdgivare.

Billogram har sedan starten 2011 förnyat en föråldrad faktureringsprocess genom att erbjuda en intelligent digital plattform för faktura och betalningar. Genom interaktivitet och automation effektiviserar vi kundhanteringen för företag med återkommande betalningar och förbättrar kundupplevelsen för deras kunder. Resultatet blir en betalning som alla tjänar på.

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Martin Svane

Kommunikatör med förkärlek för fängslande ordföljder och idéer som får honom att önska att han kommit på dem själv. Några kommer han på själv och får sen äran att dela med sig av här.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

Så undviker fackförbunden medlemsbortfall

Fackförbunden måste inte bara locka till sig nya medlemmar, utan även behålla existerande. Så hur påverkar faktura och betalningar deras förmåga att behålla medlemmar?...

Del 2: Kundlojalitet – förnuft eller känsla?

Att särskilja sitt erbjudande med en kundupplevelse utöver det vanliga är något som många företag idag lägger allt större fokus på. När upplevelsen, i positiv bemärkelse, präglas av starka emotionella band ökar även kundens lojalitet....

Del 1: Kundlojalitet – förnuft eller känsla?

Lojalitet kan vara känslostyrd eller praktiskt och rationell. Vad är vad och hur skapar du “äkta” lojalitet hos dina kunder? Det får du svar på i denna artikel....

Den unifierade trepunktsmodellen för starka kundupplevelser!

En kundresa består av tre huvuddelar: köp-, konsumtions- och betalningstillfället. Men hur ser balansen ut mellan dessa i en perfekt helhetsupplevelse? För dig som läser vidare blir det tydligt att svaret kanske inte är helt självklart, utan rentav skiljer sig...