Kry förbättrar betalupplevelsen tillsammans med Billogram

Vårdbolaget Kry gör det möjligt att träffa legitimerade läkare, sjuksköterskor och psykologer via video direkt i mobilen eller surfplattan – eller på en av deras vårdcentraler runtom i Sverige. Som ett led i Krys ambition att ge en smidigare patientupplevelse väljer bolaget nu att använda sig av Billograms digitala plattform för faktura och betalningar.  

– Utöver att ge god och trygg vård så är det viktigt att patienten får en bra helhetsupplevelse när de har ett vårdärende hos Kry – både fysiskt och digitalt. Med Billogram får våra patienter nu ökad valfrihet när det kommer till betalning av ett vårdmöte när ett sådant medför en patientavgift, Arvid Janson, produktchef på Kry.

I vissa regioner behöver Kry enligt regelverk ta ut en patientavgift, vilket innebär att man nu efterfrågar en ökad flexibilitet kring betalupplevelsen. Hos Billogram gläds man åt möjligheten att få bistå ytterligare en vårdaktör med en smidigare betalprocess. Så här säger Carl Lindberg, företagets CRO:

– Vi är stolta över att få arbeta med Kry, som är med och visar vägen mot framtidens hälso- och sjukvård. På många sätt delar vi ambitionen att bidra till förnyelse i en traditionell bransch, och det ska därför bli kul att se hur vår tjänst kan optimeras för att göra mest nytta för Krys patienter.


För mer information om Billograms partnerskap med Kry, vänligen kontakta nedanstående personer:

Julia Levander
Kommunikationschef, Kry
press@kry.se

Martin Svane
Marketing Communications Manager, Billogram
press@billogram.com


Kry startade som en digital primärvårdgivare år 2015 och dess läkare, sjuksköterskor och psykologer har sedan dess hjälpt nära två miljoner patienter i Sverige. Utöver digitala vårdmöten så har Kry även vårdcentraler runt om i Sverige. Målet är att vara den ledande aktören som kombinerar en fysisk och digital patientupplevelse och därmed bidra till ökad tillgänglighet i primärvården. Kry är Europas största digitala vårdgivare och finns även i England, Norge, Frankrike och Tyskland.

Billogram har sedan starten 2011 förnyat en föråldrad faktureringsprocess genom att erbjuda en intelligent digital plattform för faktura och betalningar. Genom interaktivitet och automation effektiviserar vi kundhanteringen för företag med återkommande betalningar och förbättrar kundupplevelsen för deras kunder. Resultatet blir en betalning som alla tjänar på.

Fyll i din e-postadress så notifierar vi dig när en ny artikel publiceras

Martin Svane

Kommunikatör med förkärlek för fängslande ordföljder och idéer som får honom att önska att han kommit på dem själv. Några kommer han på själv och får sen äran att dela med sig av här.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

Telekombolagen toppar “Skamlistan” 2021

“Skamlistan” från Råd&Rön bygger på anmälningsstatistiken till Konsumentverket. Årets lista toppas av ett flertal större telekombolag som kritiseras för hanteringen av sina respektive kundtjänster. Men varför är det just telekomjättarna som har problem med detta?...

Stärk kundrelationen med fakturan som kommunikationskanal

Antalet kommunikationskanaler har under de senaste decennierna ökat – inte minst de digitala. Samtidigt har kundernas förväntningar på en mer personlig upplevelse blivit allt högre. Företag måste därför anpassa och utveckla sin kommunikation för att bli mer träffsäkra i sina budskap. Men hur?...

Så undviker fackförbunden medlemsbortfall

Fackförbunden måste inte bara locka till sig nya medlemmar, utan även behålla existerande. Så hur påverkar faktura och betalningar deras förmåga att behålla medlemmar?...

Del 2: Kundlojalitet – förnuft eller känsla?

Att särskilja sitt erbjudande med en kundupplevelse utöver det vanliga är något som många företag idag lägger allt större fokus på. När upplevelsen, i positiv bemärkelse, präglas av starka emotionella band ökar även kundens lojalitet....