El-rebellen Rebel utmanar branschen med ny betallösning från Billogram

Ren Enkel Billig El (Rebel Elhandel AB), är det digitala energibolaget som utmanar energijättarna med 100% förnybar billig el från vattenkraft, utan krångel och tillfälliga kampanjpriser.

Rebel vill göra det enklare och billigare att vara svensk elkund. Grundarna av bolaget har alla lång erfarenhet från energibranschen och nu har de startat det elbolag där de själva vill vara kunder. Ett företag som särskiljer sig på alla tänkbara sätt från branschens giganter. Oliver Schmidt, Affärsutvecklare på Rebel berättar:

– Svenska elkonsumenter är ointresserade av sin elleverantör, men är såklart beroende av el, eller närmare bestämt ren, enkel, billig el och det är därför vi har startat Rebel. Vi har tagit bort allt onödigt tjafs och gjort det enkelt att vara en miljö- och prismedveten elkonsument.


Oliver Schmidt, affärsutvecklare på Rebel

En avgörande viktig faktor för Rebel är att använda digitala tjänster mot sin växande kundskara och här kommer Billograms betallösning in i bilden, så här säger Oliver om partnerskapet med Billogram:

– Enkelhet och tydlighet är ledord för oss och detsamma gäller för Billogram. Deras betallösning är digital, enkel och tydlig, precis som det ska vara. Det är få saker, om något, som är tråkigare än en elfaktura men med Billogram blir det busenkelt.

Billogram har den senaste tiden ingått samarbeten med flertalet energibolag som alla ser en digitaliserad betallösning som en avgörande del i bolagens framtida kundhantering, Tom Hedman, Business Development Manager på Billogram:

– Vi är oerhört stolta över samarbetet med Rebel, de utmanar storbolagen i sin bransch och vi gör detsamma i vår, så det är en “perfect match”. Ett bolag som Rebel, som saknar ett historiskt arv, ger oss möjligheten att skapa den perfekta betalupplevelsen redan från dag ett, vilket är mycket inspirerande.


För mer information om Billograms partnerskap med Rebel Elhandel AB, kontakta någon av nedanstående personer:

Oliver Schmidt
System- och Affärsutvecklare, Rebel Elhandel AB
E-mail: oliver@renenkelbilligel.se

Martin Svane
Marketing Communications Manager, Billogram
press@billogram.com


Om Billogram

Billogram är betallösningen som hjälper företag att förena kundernas krav på enkla betalningar med behovet av ökad kundlojalitet. Bolaget har sedan starten 2011 hjälpt både små och stora företag att transformera den viktigaste delen av deras kundupplevelse: betalningstillfället. I dag hanterar Billogram över 8 miljarder kronor per år, fördelat över 20 000 kunder. Läs mer på billogram.com.


Om Rebel Elhandel AB

Alldeles för länge har svenska folket betalat för tusentals anställda vars enda uppgift är att få dina lampor att lysa. Vi har bestämt oss för att vända upp och ned på elbranschen. Därför har vi skapat en digital lösning så att våra kunder bara betalar för Ren Enkel Billig EL. De stora elbolagen darrar på manchetten. Läs mer på renenkelbilligel.se.

Sign up for the blog and we'll let you know when new posts are published

Stefan Krafft

CMO & Partner på Billogram. Förälskar sig lätt i bra idéer, stora som små. Egna som andras.

Nästa inlägg

/

Publicerat i Kundupplevelse

Energikrisens inverkan på energibolagens dagliga arbete

Skyhöga elpriser har fått många kunder att oroa sig för sin ekonomi och se över sina elavtal. För energibolagen har det ökade trycket på kundtjänst inneburit att stora delar av verksamheten snabbt har behövt ställa om. Men vilka insatser har egentligen störst effekt?...

Telekombolagen toppar “Skamlistan” 2021

“Skamlistan” från Råd&Rön bygger på anmälningsstatistiken till Konsumentverket. Årets lista toppas av ett flertal större telekombolag som kritiseras för hanteringen av sina respektive kundtjänster. Men varför är det just telekomjättarna som har problem med detta?...

Stärk kundrelationen med fakturan som kommunikationskanal

Antalet kommunikationskanaler har under de senaste decennierna ökat – inte minst de digitala. Samtidigt har kundernas förväntningar på en mer personlig upplevelse blivit allt högre. Företag måste därför anpassa och utveckla sin kommunikation för att bli mer träffsäkra i sina budskap. Men hur?...

Så undviker fackförbunden medlemsbortfall

Fackförbunden måste inte bara locka till sig nya medlemmar, utan även behålla existerande. Så hur påverkar faktura och betalningar deras förmåga att behålla medlemmar?...